Labouchère-systeemi

Labouchère-panostussysteemi eroaa muista panostussysteemeistä siinä, että tässä systeemissä tunnustetaan suoraan häviämisen mahdollisuus. Pelisession alussa pelaaja toisin sanottuna asettaa itselleen summan, jonka on valmis häviämään. Labouchère-strategiassa asetetaan lisäksi itselleen voittotavoite, jonka kohdatessaan pelaaja lopettaa pelaamisen suurempia riskejä ottamatta. Muihin rulettistrategioihin verrattuna pelityyli on erittäin vaihteleva, ja menestyminen sitä käytettäessä riippuu hyvin pitkälti pelikassan koosta.

NÄIN LABOUCHÈRE-SYSTEEMI TOIMII

Labouchère-systeemin kehitti 1800-luvun loppupuolella brittiaristokraatti Henry Du Pré Labouchère, jonka perheen taustat juontavat juurensa ruletin syntysijoille Ranskaan. Labouchère-strategian ideana on saavuttaa tuotto, jonka pelaaja on määrittänyt ennen pelaamisen aloittamista. Tavoitteeseen päästäkseen pelaaja panostaa kassansa tasavoittoihin niin pitkään kuin kassassa riittää rahaa. Labouchère-panostussysteemiä käyttääkseen pelaaja tarvitsee joko muistiinpanovälineet tai hänellä on oltava erittäin hyvä muisti.

Panostussysteemillä pelaamaan lähtiessään pelaaja valitsee itselleen tavoiteltavan voittosumman suuruuden ja jakaa voittosumman numeroiden sarjaan, jossa jokainen numero edustaa kierroksen panostuskerrointa (voittosumma / panos = kierrosten määrä). Jos siis pelaaja pelaisi voittaakseen 200 euroa, ja panoksen suuruus olisi 20 euroa kierrosta kohden, numeroiden sarja olisi kymmenen kertaa 1 (Panos 20 euroa):

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ensimmäistä kierrosta aloittaessaan pelaaja laskee yhteen numerosarjan ensimmäisen sekä viimeisen numeron määrittämän yhteenlasketun summan ja asettaa sen panoksena valitsemaansa tasavoittoja tuovaaan kohteeseen pöydällä. Edellä mainitun esimerkin mukaan ensimmäinen kierros vaatisi täten 40 euron panoksen. Jos kierros päättyy pelaajan voittoon, hän viivaa yli sekä numerosarjan vasemman että oikeanpuoleisen numeron. Tällöin kierros näyttäisi seuraavalta:

/ 1 1 1 1 1 1 1 1 /

Mikäli kierros sen sijaan päättyy pelaajan häviöksi, hän lisää numerosarjan loppuun edelliselle kierrokselle asetetun panoksen eli 2 x 20 euroa. Tällöin numerosarja näyttäisi seuraavanlaiselta:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2

Tarkoituksena Labouchère-strategiaa käytettäessä on saada numerosarjasta kaikki numerot poistettua. Tämä tarkoittaisi, että pelaaja saavuttaisi 10 yksikön voiton. Jos pelaajan varat loppuvat, hän voi vielä panostaa vain ensimmäiseen numeroon. Jos hänen varat eivät riitä tähänkään, on myös mahdollista panostaa kaikki jäljellä olevat varat samalla yliviivaten numerosarjan oikeanpuoleinen numero.

Labouchère-systeemi on suosittu, sillä pelaaja voi muokata sitä helposti mieleisekseen, eikä sen tarkoitus ole taata voittoja, Kyseessä on lähinnä rulettijärjestelmä, jonka avulla pelaajan on mahdollista pitää lukua asettamistaan panostuksista ja tulevien kierrosten voittamiseen vaadittavista panoksista.

Tämä rulettitaktiikka on hyödyllinen opetella, kun haluat pelata rulettia viihteeksi. Ruletti on pitkälti onneen pohjautuva peli, ja Labouchère-strategia myöntää kyseisen faktan. Sen sijaan, että järjestelmän käyttäminen lupaisi uskomattomia voittoja matemaattisien yhtälöiden pohjalta, sen avulla on mahdollista oppia lukemaan pöytää paremmin. Mikä tärkeintä, tämä järjestelmä opettaa rahavarantojen järkevää hallintaa. Pelaajan on osattava järjestelmää käyttäessään asettaa itselleen järkevä tavoite ja ennen kaikkea määrittää pelisessiolleen rahamäärä, jonka on valmis häviämään. Tällä tavalla pelattuna ruletti näyttää pelaajalle varmasti parhaat puolensa.