Hollandish rulettistrategiana

Hollandish on erilainen rulettistrategia, jonka ansiosta on mahdollista päästä mukaville voitoille. Se perustuu niin kutsuttuun negatiiviseen progressioon, jossa nostat panoksia aina tappiollisen pelikierroksen aikana. Tämän strategian hyvänä puolena on, että se on suhteellisen yksinkertainen. Mikäli Oscars Grind -järjestelmä on sinulle entuudestaan tuttu, opit tämän strategian suhteellisen helposti. Nämä pelityylit muistuttavat toisiaan kovasti ja niissä on monia saman tyylisiä piirteitä.

Ruletin pelaaminen Hollandish-strategiaa noudattamalla on varmempi kuin monet muut negatiivista progressiota hyödyntävät pelistrategiat. Kaikkein tunnetuin näistä lienee Martingale, jossa panosten suuruus kasvaa erittäin nopeasti monen peräkkäisen tappion jälkeen. Monet ammattipelaajat ovatkin tunnustaneet ansainneensa mukavia voittoja Hollandish-strategiaa hyödyntämällä. Riski siihen, että hävisisit koko pelibudjettisi, on huomattavasti pienempi kuin hieman aggressiivisemmassa rulettijärjestelmässä.

Seuraavaksi tutustumme tähän strategiaan tarkemmin ja tiivistämme sen keskeisimmät hyödyt ja haittapuolet. Jaamme myös muutamia vinkkejä, joiden avulla voit hyödyntää tätä strategiaa todella hienosti.

Miten pelaat rulettia Hollandish-strategiaa hyödyntämällä

Lähes kaikissa rulettistrategioissa neuvotaan käyttämään ulkopanoksia, joiden voittosuhde on 1:1. Näitä kohteita ovat esimerkiksi punainen tai musta numero, suuri tai pieni arvoalue, parillinen tai pariton numero Nämä panosmahdollisuudet siis tuplaavat alkuperäisen panoksen voiton yhteydessä. Hollandish ei ole tässä kohtaa poikkeus. Logiikka tämän tyyppisen panosstrategian takana on, että alkuperäinen panos toimii perustana ja sen häviäminen monta kertaa peräkkäin vaatisi erittäin huonoa onnea.

Hollandish perustuu ajatukseen, jonka mukaan pelaat muutamissa eri jaksoissa. Tarkoituksena on, että saavutat jokaisen jakson aikana nettovoiton. Tämä tarkoittaa, että pelaat useita pelijaksoja saman suuruisella panoksella. Jotta voimme selventää tarkemmin, miten strategia oikein toimii, otamme konkreettisen esimerkin avuksi. Aivan ensiksi valitset panoksen, jonka koko on suhteellisen maltillinen omaan pelibudjettiisi nähden. Jos sinulla on esimerkiksi 100 euroa pelirahaa, voi olla hyvä idea aloittaa Hollandishin pelaaminen 10 euron alkupanoksella.

Ensiksi pelaat kolme kierrosta peräkkäin 10 euron panoksella. Tämä voi päättyä erilaisiin tilanteisiin. Pahoimmassa tapauksessa häviät jokaisella jaksolla ja menetät 30 euroa. Kolmesta voitosta sen sijaan ansaitset 30 euroa pelikassaasi. Todennäköisemmin ansaitset kuitenkin voiton kahdella kierroksella ja voitat 20 euroa sekä häviät yhdellä kierroksella ja menetät 10 euroa. Mikäli nettotuloksesi on positiivinen, aloitat jälleen alusta ja pelaat 3 uutta kierrosta 10 euron panoksella. Mikäli nettotuloksesi jää negatiiviseksi, Hollandish-strategian mukaan sinun täytyy korottaa panostasi. Aluksi korotat panostasi 2 yksikön verran. Jos siis alkuperäinen panoksesi on ollut esimerkiksi 10 euroa, korotus on 10 EUR + 2*10 EUR = 30 EUR. Tämän jälkeen pelaat 3 uutta pelikierosta, joiden aikana panoksesi on 30 euroa.


Esimerkki voittavasta jaksosta

Jakso 1, kierros 1
Pelikierros Panos Voitto Tappio Nettotulos
1 10 eur X -10 eur
2 10 eur X 0 eur
3 10 eur X + 10 eur

Olet nyt 10 euroa voitolla ensimmäisen jakson jälkeen.

Panoksen korottaminen mahdollistaa, että voitolla on mahdollisuus kuitata aiemmat tappiot, joita on syntynyt edellisiltä jaksoilta. Voit tässä kohtaa olla tappiolla esimerkiksi 30 euroa tai 10 euroa. Kun panos on 30 euroa kolmen kierroksen aikana, voit esimerkiksi huomata, että voitoista tulee yhä suurempia. 3 voittoisan kierroksen aikana voit ansaita jopa 90 euroa ja kaksi voitollista kierrosta sekä yksi tappiollinen kierros voi antaa 30 euroa. Todennäköisyys aiempien tappioiden kuittaamiseen ja positiivisen nettotuloksen saamiseen on suuri. Mikäli kierros päättyy tällaiseen tilanteeseen, palaat takaisin aloitustilanteeseen strategiaa rakentaessasi. Mikäli kuitenkaan tämä toinenkaan jakso panoksen nostamisen jälkeen ei suju hyvin, nostat jälleen panostasi 2 yksikön verran. Tämä tarkoittaa, että kolmas kierros pelataan 50 euron suuruisella panoksella.


Tässä esimerkissä häviämme ensimmäisen jakson aikana:

Jakso 2, kierros 1
Pelikierros Panos Voitto Tappio Nettoresultat
1 10 eur X -10 eur
2 10 eur X – 20 eur
3 10 eur X – 30 eur

Olemme nyt 30 euroa tappiolla ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten nyt on aika kasvattaa panosta toista jaksoa varten.

Jakso 2, kierros 2
Pelikierros Panos Voitto Tappio Nettoresultat
1 30 eur X – 60 eur
2 30 eur X – 30 eur
3 30 eur X – 60 eur

Koska olemme edelleen kahden kierroksen jälkeen tappiolla, meidän täytyy nostaa panoksen suuruutta vielä kerran.

Sekvens 2, omgång 3
Spelrunda Insats Vinst Förlust Nettoresultat
1 50 eur X – 10 eur
2 50 eur X 40 eur
3 50 eur X 90 eur

Kolmannen kierroksen jälkeen olet voittanut 4 kertaa ja hävinnyt 5 kierrosta. Tässä kohtaa olet 90 euroa voitolla ja voimme päättää jakson 2. Tässä kohtaa summaamme yhteen jaksot 1 ja 2. Voimme tämän perusteella todeta, että olemme 100 euroa plussalla.


Hollandish etenee tällä tavalla aina siihen asti, kunnes saat nettovoiton. Muussa tapauksessa käynnistyy uusi jakso aiemmin käytetyllä panoksella, jonka päälle lasketaan kaksi yksikköä. Pelaajalta edellytetään ainoastaan oman saldon tarkkailemista sekä tietoa siitä, mitä vaaditaan pelisaldon saamiseksi plussalle. Kun olet selviytynyt plussan puolelle, aloitat pelaamisen alusta. Voit itse laskea erilaisia skenaarioita erilaisille panoksille. Mikäli aloitat yhdellä eurolla, seuraavat kierrokset voidaan pelata panoksilla 1-3-5-7-9-11, mikäli voittoa ei tule. Tämä järjestelmä perustuu siihen, että jokaisella kierroksella lisätään kaksi yksikköä aina tappiollisen kierroksen jälkeen positiivisen nettotuloksen saamiseksi.

Hollandish-järjestelmän hyvät puolet

Hollandish-järjestelmän paras piirre on, että voit päästä plussan puolelle useiden tappiollisten kierrosten jälkeen. Tämä perustuu siihen, että panos kasvaa progressiivisesti aina tappiollisen kierroksen jälkeen. Sen sijaan progressiivinen summa ei kasva läheskään yhtä nopeasti kuin esimerkiksi Martingale-järjestelmässä. Pelaat jokaisessa osiossa 3 kierrosta samalla panoksella, minkä jälkeen tarkastellaan, oletko ansainnut nettovoiton. Ero on rahamääräisesti mitattuna todella suuri esimerkiksi siihen, että panos tuplattaisiin jokaisen rulettipöydän äärellä saavutetun tappiollisen kierroksen jälkeen. Riski siihen, että joutuisit pelaamaan pelibudjettisi ylärajalla, on todella pieni ja se vaatisi paljon huonoa onnea. Tällä tavalla on mahdollisuus vältellä tilannetta, jossa joutuisi pelaamaan omalla epämukavuusalueella.

Hollandish-järjestelmän huonot puolet

Hollandish-rulettistrategian huonona puolena pidetään yleisesti hitautta – se on suhteellisen pitkäveteinen. Voit teoriassa pelata todella monta tappiollista kierrosta ennen kuin pääset voitolle ainoastaan yhden yksikön verran. Aivan kuin muissakin rulettistrategioissa, negatiivinen progressio voi olla myös riski, mikäli peräkkäisillä kierroksilla tulee monia tappioita. Jos pelaat Hollandish-strategiaa 10 eurolla, voit päätyä jo viidennellä kierroksella pelaamaan 90 eurolla. Mikäli pelibudjettisi on pieni, voit huomata menettäneesi sen kokonaan jo ennen pelikierroksen päättymistä. Tämän takia voi olla fiksua asettaa raja, jonka ylittyessä kannattaa luovuttaa ja aloittaa kokonaan alusta, vaikka kierros ei päätyisikään voittoon. Muussa tapauksessa voi muiden rulettistrategioiden tavoin päätyä riskeeraamaan koko pelibudjettinsa, mikäli huono onni jatkuu pidempään.  

Kannattaako rulettia pelata Hollandish-strategiaa noudattamalla?

Mikäli haluat soveltaa yksinkertaista rulettistrategiaa, jossa on maltillinen riski, Hollandish voi sopia sinun tarpeisiisi erittäin hyvin. Mahdollisuus siihen, että ansaitset rahaa yksittäisen pelikierroksen aikana, on hyvin suuri. Tämä järjestelmä ei ole yhtä riskipitoinen kuin monet muut negatiivista progressiota soveltavat rulettijärjestelmät ja yleensä tappiot kääntyvät voitoiksi muutamien kierrosten jälkeen.


Kaikki rulettistrategiat