Oscar’s Grind -strategialla

Tällä kertaa käsittelemme jännittävää rulettistrategiaa, joka voi johtaa loistaviin peli-istuntoihin: kyse on Oscar’s Grind -nimisestä järjestelmästä. Se perustuu niin kutsuttuun positiiviseen progressioon, jossa panosta korotetaan voiton jälkeen. Päämäärä on pitää panos matalana useampien peräkkäisten tappioiden kohdalla, korottaa panos useiden voittojen sattuessa peräkkäin. Näin on mahdollista palautua tappioista ja kasvattaa pelikassaa ajan kanssa. Tiettyjä samankaltaisuuksia Paroli-strategiaanon havaittavissa, mutta myös merkittäviä eroja.

Oscar’s Grind on suhteellisen uusi järjestelmä, joka löi läpi toden teolla vasta 1965. Tänä vuonna julkaistiin Allan Wilsonin suosittu kasinopelaajien opas, jossa järjestelmästä kerrottiin. Sen alkuperästä mainitaan Oscar-niminen ammattilaispelaaja, joka suhtautui pelaamiseen ääärimmäisen vakavasti. Hän merkitsi ylös jokaisen yksittäisen kierroksen tuloksen. Wilson löysi Oscarin tilastot ja havaitsi mielenkiintoisen mallin. Tietokonesimulaation avulla järjestelmä testattiin kokonaiset 280 000 kertaa – ja se jäi voitolle. Tämä viittasi siihen, että Oscar’s Grind -rulettistrategia olisi vihdoinkin pelaajien etsimä voittava järjestelmä. Simuloinnissa oli kuitenkin käytetty tiettyjä lähtöehtoja – pelibudjettia ei oltu rajattu, ei myöskään panosten kokoa.

Alla käymme läpi, miten kuka tahansa ruletin pelaaja voi käyttää Oscar’s Grindiä peliinsä. Kerromme järjestelmän logiikasta, sen eduista ja haitoista sekä tietysti siitä, onko strategia toimiva rahan tienaamiseen pitkässä juoksussa.

Näin pelaat rulettia Oscar’s Grind -strategialla

Kyseessä on järjestelmä, joka perustuu tasarahan panoksille, eli suhteessa 1:1 maksaville panostusvaihtoehdoille. Puhtaan teoreettisella tasolla Oscar’s Grindiä voi ajatella sovellettavan myös muihin peleihin kuin rulettiin, mutta 50/50-todennäköisyyden panoksella pelaaminen on joka tapauksessa edellytys. Ruletin suhteen kyse on siis panostuksista punainen/musta, suuri/pieni tai parillinen/pariton.

Pelissä kaikki jaetaan jaksoihin, joiden aikana tavoite on saada voittoa yhden panosyksikön verran. Kuinka suuri tämä yksikkö on, riippuu täysin pelikassasi koosta. Yleensä Oscar’s Grindin kaltaisen järjestelmän pelaamiseksi yhden panosyksikön kooksi suositellaan jotakin 1-5 prosentin väliltä pelikassastasi. Jos sinulla on 200 euron rulettikassa koossa, alkupanokseksi 0,2-1 euroa on hyvä. Mitä suurempi osuus kassasta on panoksena, sitä suurempi on tietenkin riski.

Esimerkkijakso, voitto ensimmäisellä kierroksella
Pelikierros Panos Voitto Tappio Nettotulos Tapahtuma
1 10 X +10 Jakso päättyy

Selitys:

Aloita alkupanoksella, joka tässä selkeyden vuoksi on 10 euroa. Mikäli voitat ensimmäisellä kierroksella, olet jo yhden yksikön (eli 10 euron) verran voitolla. Näin ollen jakso päättyy. On varsin tavallista, että useimmista jaksoista tällä järjestelmä tulee melko lyhyitä. Aina silloin tällöin alku voi kuitenkin olla varsin huono tuloksellisesti; tällöin vaaditaan enemmän työtä saavuttaa vaadittu yhden yksikön voitto.

Esimerkki: Pidempi jakso, joka alkaa tappiolla
Pelikierros Panos Voitto Tappio Nettotulos Tapahtuma
1 10 X -10 Panos ei muutu
2 10 X -20 Panos ei muutu
3 10 X -30 Panos ei muutu
4 10 X -40 Panos ei muutu
5 10 X -30 Panos ei muutu
6 20 X -10 Panosta korotetaan yksi porras
7 20 X +10 Jakso päättyy

Selitys:

Esittääksemme, miten strategia toimii toistuvissa tappioissa, olemme aloittaneet esimerkissä neljällä peräkkäisellä tappiokierroksella. Tämän jälkeen olet tappiolla 40 euroa. Viidennellä kierroksella tulee kuitenkin voitto. Koska voitat 20 euroa 10 eurolla, olet nyt tappiolla 30 euroa. Korotat panosta yhdellä yksiköllä, toisin sanoen 20 euroon. Voitat tämän kierroksen: tappiota on enää 10 euroa. Tällöin seuraavan kierroksen 20 euron voitto merkitsisi, että jäisit yhden yksikön voitolle – et siis korota panosta vaan jatkat 20 euron panokselle. Voiton jälkeen jakso päättyy ja voit aloittaa pelaamisen alusta uudella jaksolla.

Jos tunnet entuudestaan Paroli-järjestelmän, tiedät myös sen hyödyntävän useiden peräkkäisten voittojen sarjoja tappioiden kompensoinnissa. Toisin kuin Oscar’s Grindissä, siinä peruspanosta kuitenkin tuplataan maltillisella yhdellä yksiköllä kasvattamisen sijaan. Lisäksi, kuten edellisessä esimerkissä nähdään, panosta korotetaan vain jos se on tarpeen yhden yksikön voiton saavuttamiseksi. Mikäli yhden yksikön voittoon riittää nykypanos, Oscar’s Grindissä jäädään siihen, ei koroteta. Oscar’s Grindin pelaamiseen paras tapa on olla koko ajan saldostaan selvillä. Jos jakso alkaa 500 euron kassalla ja pelaat 10 euron alkupanoksella, on tavoitteena päästä 510 euroon.

Oscar’s Grind -järjestelmän edut

Rulettijärjestelmä Oscar’s Grindin käyttöön sisältyy monia etuja aggressiivisempiin järjestelmiin verrattuna. Koska panosten korotus on suhteellisen hidasta ja maltillista, on pelaajalla huomattavasti matalampi riski isoihin tappioihin nopeasti tapahtuvien korotusten takia. Järjestelmän nimessä on syystäkin sana ”grind”, sillä tulosta todella grindataan eli ”jauhetaan” joskus pitkäänkin. Tämä tapa saavuttaa yhden yksikön kokoinen voitto voi tuntua joskus pitkältä. Järjestelmää käyttäen tulee pelaaja kuitenkin aina törmäämään rulettipöydän äärellä jaksoon, joka on niin sanotusti kuumepi. Oscar’s Grindin logiikan mukaan ennemmin tai myöhemmin tulee 3-4 peräkkäistä voittoa, jotka voivat helposti kompensoida aiemmat tappiot.

Vaikka pelaaja häiviäisi useampia pelikierroksia kuin voittaisi, voi Oscar’s Grindin avulla silti päästä voitolle. Siksi strategialla on useita etuja pelkkään satunnaiseen pelaamiseen verrattuna. Ruletin pelaajien parissa tätä järjestelmää pidetään myös melko yksinkertaisena: jos valitset alkupanoksen fiksusti, ei kovin monimutkaisia laskutoimituksia tarvita.

Oscar’s Grind -järjestelmän heikkoudet

Jotta strategia toimisi aina, edellyttää se teoriassa rajatonta pelikassaa ja sitä, ettei panosten kokoa ole pöydässä rajoitettu. Muutoin on helppoa törmätä tilanteeseen, jossa pelaajalla ei ole enää varata jatkaa järjestelmän käyttöä. Lisäksi verkossa käytössä olevissa rulettipöydissä on usein melko matala yläraja pelin panoksille. Oscar’s Grind -strategia ei kuitenkaan ole aggressiivisimmasta päästä, joten nähin tilanteisiin törmää käytännössä melko harvoin sitä käyttämällä. Useita peräkkäisiä voittoja hyödyntävien järjestelmien tapaan vuorottelevien voittojen ja tappioiden peleissä, voittoputkien loistaessa poissaolollaan, tappioiden riskit kasvavat.

Sopiiko Oscar’s Grindin käyttö rulettiin?

Jos tahdot nostaa voitolle jäämisen todennäköisyyttä yksittäisessä pelisessiossa, ei Oscar’s Grindin käyttö ole hullumpi valinta. Pidemmällä aikavälillä sen heikkouksiin kuitenkin alkaa törmätä aivan kuten muissakin rulettistrategioissa. Tietyissä olosuhteissa on helppo hävitä koko pelikassansa. Tällä järjestelmällä on kuitenkin huomattavasti vaikeampi päätyä korkeisiin panoksiin kuin esimerkiksi tunnetulla martingaalijärjestelmällä. Kontrolli säilyy pelaajalla, eikä korkean riskin peliä juurikaan pelata – tavoite on kuitenkin vain yhden yksikön voitossa. Järjestelmässä on myös aina toivo tuurin kääntymisestä, vaikka sitten pidempi tappiollisten kierrosten jakso kohdalle sattuisikin.

Näin voit voittaa ruletissa Oscar’s Grind -strategian avulla

Vakaata rulettistrategiaa kaipaavien etsinnän tuloksena on usein matalan riskin Oscar’s Grind. Täällä kerromme kaiken järjestelmän toiminnasta.